|
|||||||
| Dreambox 800 HD Dreambox 800 HD Genel konular Resimli Anlatimlar |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
|
200gb 3.5" taşınabilir hdd bir türlü dreambox 800 hd bağladığım zaman(hem usb hemde e-sata) tanıtıp kayıt
ayarlarını yapamıyorum.dreambox 800 hd gemini 5.1 kurulu ve cihazı yeni aldım.Kurulumla ilgili yardımcı olurmusunuz? Konuları karıştırdım ama anlamadım.Detaylı kurulumuyla ilgili dosya veya yardımcı olacak birisi varmı? |
|
|
|
|
|
#2 |
![]() ![]() |
Cihaz harddiski görmüyor mu?yoksa görüyor ama kayıt tuşuna bastığında tanımlı hdd bulunamadı mesajını mı alıyorsun. Yani Harddiskte kayıtlı filmleri izleyebiliyorsun ama kayıt yapamıyorsun durumu mu var.
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() ![]() |
Neyse anlaşılan pc başında değilsin. Hafta sonu teknolojiden uzak kalacağım için sana muhtemel çözüm yolunu yazayım.
- Harddisk yada flash bellek fat32 dosya sistemiyle formatlı olmalı.(pc den sağ tıkla biçimlendir....) Belkide zaten fat32 dir. - Bazı yerlerde telnet-ftp programlarıyla bir takım komutlar yazılmak suretiyle bu sorunun giderilebiliceğini okumuşsundur. Orda yapılan aslında şudur; Menü-kurulum-sistem-recording de kaydetme yeri media/hdd/movie olarak tanımlıdır. bu yüzden cihazımızda mevcut olmayan movie klasörünün oluşturulması gerekir. Aslında doğru olmakla beraber yeniler için biraz karışık görünebilir.Bunun yerine kumandamızla kaydetme yerini değiştirsek daha kolay olur. - Dreamboxdan flash bellek takılı iken 2 kez video tuşuna bas ve kaydedeceğin yer imini tanımla (/autofs/sda1/) ve kaydet -Menü-Kurulum-Sistem-Recording den tüm satırlarda tanımladığın kayıt yerini (/autofs/sda1/) seç ve kaydet. - Kırmızı tuşa bas,kayıt türünü seç ve kayda başla. - Video tuşuyla kaydettiğin videoları seyredebilirsin. - Ayrıca sarı tuşla da mevcut yayını durdurabilir, durdurduğun bölümü ileri alabilir ve izlemeye devam edebilirsin. buna zaman bükme denir. bu bölümden çıkmak için kanal değiştirmen yeterli. Not: Eğer kaydettiğin videoları izlerken sorun yaşarsan.(Donma-duraklama) Flash belleğin yada harici harddiskin Write/Read hızı yeterli olmayabilir. Yada başka bir sebeptendir.(uzun hikaye) Ozaman da Herhangibir HD yayındayken Video tuşuna bas ve videolarını izlemeye çalış. Yine de beceremezsen biraz daha ayrıntıya girebilirim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
denemek için 1 gb lık usb flash bellek imi bağladım.dediğin gibi fat 32 yaptım.Sonra kurulum-sistem-recording paths girdim.Varsayılan film konumu /hdd/movie klasör yerini değiştirmek için içine giriyorum.Ordan dosya kipine geçip lower usb slot-flash disk buluyorum ve onun yer imi olan /autofs/sda1/ yer imi ekle diyorum ve ekliyorum.Ancak yeşil Tamam tuşuna bastığımda Uyarı mesajı çıkıyor(/autofs/sda1/ klasörüne yazma hakkı yok.Seçtiğiniz klasörün yazılabilir olduğuna emin olunuz) diyor ve tekrar /hdd/movie/ yer imi varsayılan oluyor.Ne yaptımsa olmadı.Digerlerinde zamanlayıcı kaydı konumu ve anlık kayıt konumu ayalamaya çalıştığımda aynı uyarıyı veriyor.Zaman bükücü kayıt konumu /autofs/sda1/ yer imini kabul etti. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() ![]() |
Sanırım talimatı doğru uygulamadınız. Önce yer imini tanımlamanız gerekir.Siz henüz olmayan birşeyi seçmeye kalkmışsınız.
**** önce bunu yap. -Dreamboxdan flash bellek takılı iken 2 kez video tuşuna bas ve kaydedeceğin yer imini tanımla (/autofs/sda1/) ve kaydet **** sonra bunu yap. -Menü-Kurulum-Sistem-Recording den tüm satırlarda tanımladığın kayıt yerini (/autofs/sda1/) seç ve kaydet. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Alıntı:
WD 320 GB harddisk bağlı.. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() ![]() |
autofs/sda1 konumu ayarladıysanız usb ye kayıt yapmalı. Ama anlaşılan autofs/sda1 sizde cihazın kendi belleğini temsil ediyor. Eğer öyleyse boş kısım 10-12 mb kadardır ve hemen dolar.Bir yanlışlık yapmadıysanız aklıma başka birşey gelmiyor. Eniyisi filebrowser dan taktığınız flash belleğin yerini tamolarak tespit edin ve ondan sonra o yeri yukarda bahsettiğim gibi tanımlayın.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
HD e yerini bulmak için film atıp dreamboxa bağladım..autofs klasörü altında sda1 değil kendi yeni bir klasör oluşturdu.filmi o klasör içinde gördüm..o klasörü yer imlerine ve daha sonra recording patch e gösterdim..cihazı resetledim..inanılır gibi değil..21 mb olduğunda yine disk dolu dedi..kaydetiğim yer kontrol ettim doğruydu..HD boş nasıl olur..
|
|
|
|