Geri git   Dreambox > DREAMBOX > DREAMBOX GENEL > Dreambox 800 HD

Dreambox 800 HD Dreambox 800 HD Genel konular Resimli Anlatimlar

Image and video hosting by TinyPic Dreambox
Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 9. April 2011   #1
aktekke
Yeni Üye
aktekke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular: 1
Tecrübe Puanı: 0
Rep Puanı : 1000
Kıdemi : aktekke has much to be proud ofaktekke has much to be proud ofaktekke has much to be proud ofaktekke has much to be proud ofaktekke has much to be proud ofaktekke has much to be proud ofaktekke has much to be proud ofaktekke has much to be proud of
Standart 200 gb hdd dreambox 800 hdd nasıl bağlarım.

200gb 3.5" taşınabilir hdd bir türlü dreambox 800 hd bağladığım zaman(hem usb hemde e-sata) tanıtıp kayıt ayarlarını yapamıyorum.dreambox 800 hd gemini 5.1 kurulu ve cihazı yeni aldım.Kurulumla ilgili yardımcı olurmusunuz? Konuları karıştırdım ama anlamadım.Detaylı kurulumuyla ilgili dosya veya yardımcı olacak birisi varmı?
aktekke isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 9. April 2011   #2
orhanblt
VIP Üye
orhanblt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular: 28
Tecrübe Puanı: 12
Kıdemi : orhanblt has much to be proud oforhanblt has much to be proud oforhanblt has much to be proud oforhanblt has much to be proud oforhanblt has much to be proud oforhanblt has much to be proud oforhanblt has much to be proud oforhanblt has much to be proud of

Cihaz harddiski görmüyor mu?yoksa görüyor ama kayıt tuşuna bastığında tanımlı hdd bulunamadı mesajını mı alıyorsun. Yani Harddiskte kayıtlı filmleri izleyebiliyorsun ama kayıt yapamıyorsun durumu mu var.
orhanblt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 9. April 2011   #3
orhanblt
VIP Üye
Kıdemi : orhanblt has much to be proud oforhanblt has much to be proud oforhanblt has much to be proud oforhanblt has much to be proud oforhanblt has much to be proud oforhanblt has much to be proud oforhanblt has much to be proud oforhanblt has much to be proud of

Neyse anlaşılan pc başında değilsin. Hafta sonu teknolojiden uzak kalacağım için sana muhtemel çözüm yolunu yazayım.

- Harddisk yada flash bellek fat32 dosya sistemiyle formatlı olmalı.(pc den sağ tıkla biçimlendir....) Belkide zaten fat32 dir.

- Bazı yerlerde telnet-ftp programlarıyla bir takım komutlar yazılmak suretiyle bu sorunun giderilebiliceğini okumuşsundur. Orda yapılan aslında şudur; Menü-kurulum-sistem-recording de kaydetme yeri media/hdd/movie olarak tanımlıdır. bu yüzden cihazımızda mevcut olmayan movie klasörünün oluşturulması gerekir. Aslında doğru olmakla beraber yeniler için biraz karışık görünebilir.Bunun yerine kumandamızla kaydetme yerini değiştirsek daha kolay olur.

- Dreamboxdan flash bellek takılı iken 2 kez video tuşuna bas ve kaydedeceğin yer imini tanımla (/autofs/sda1/) ve kaydet

-Menü-Kurulum-Sistem-Recording den tüm satırlarda tanımladığın kayıt yerini (/autofs/sda1/) seç ve kaydet.

- Kırmızı tuşa bas,kayıt türünü seç ve kayda başla.

- Video tuşuyla kaydettiğin videoları seyredebilirsin.

- Ayrıca sarı tuşla da mevcut yayını durdurabilir, durdurduğun bölümü ileri alabilir ve izlemeye devam edebilirsin. buna zaman bükme denir. bu bölümden çıkmak için kanal değiştirmen yeterli.

Not: Eğer kaydettiğin videoları izlerken sorun yaşarsan.(Donma-duraklama) Flash belleğin yada harici harddiskin Write/Read hızı yeterli olmayabilir. Yada başka bir sebeptendir.(uzun hikaye) Ozaman da Herhangibir HD yayındayken Video tuşuna bas ve videolarını izlemeye çalış
.
Yine de beceremezsen biraz daha ayrıntıya girebilirim.
Alt 9. April 2011   #4
aktekke
Yeni Üye
Kıdemi : aktekke has much to be proud ofaktekke has much to be proud ofaktekke has much to be proud ofaktekke has much to be proud ofaktekke has much to be proud ofaktekke has much to be proud ofaktekke has much to be proud ofaktekke has much to be proud of
Unhappy

denemek için 1 gb lık usb flash bellek imi bağladım.dediğin gibi fat 32 yaptım.Sonra kurulum-sistem-recording paths girdim.Varsayılan film konumu /hdd/movie klasör yerini değiştirmek için içine giriyorum.Ordan dosya kipine geçip lower usb slot-flash disk buluyorum ve onun yer imi olan /autofs/sda1/ yer imi ekle diyorum ve ekliyorum.Ancak yeşil Tamam tuşuna bastığımda Uyarı mesajı çıkıyor(/autofs/sda1/ klasörüne yazma hakkı yok.Seçtiğiniz klasörün yazılabilir olduğuna emin olunuz) diyor ve tekrar /hdd/movie/ yer imi varsayılan oluyor.Ne yaptımsa olmadı.Digerlerinde zamanlayıcı kaydı konumu ve anlık kayıt konumu ayalamaya çalıştığımda aynı uyarıyı veriyor.Zaman bükücü kayıt konumu /autofs/sda1/ yer imini kabul etti. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
Alt 9. April 2011   #5
aktekke
Yeni Üye

Daha önce 200 gb hdd ext2 ve ext 3 format attığım halde bu aynı uyarıyı veriyordu.
Alt 11. April 2011   #6
orhanblt
VIP Üye

Sanırım talimatı doğru uygulamadınız. Önce yer imini tanımlamanız gerekir.Siz henüz olmayan birşeyi seçmeye kalkmışsınız.
**** önce bunu yap.
-Dreamboxdan flash bellek takılı iken 2 kez video tuşuna bas ve kaydedeceğin yer imini tanımla (/autofs/sda1/) ve kaydet
**** sonra bunu yap.
-Menü-Kurulum-Sistem-Recording den tüm satırlarda tanımladığın kayıt yerini (/autofs/sda1/) seç ve kaydet.
Alt 21. April 2011   #7
kurtadam101
Yeni Üye
kurtadam101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular: 0
Kıdemi : kurtadam101 has much to be proud ofkurtadam101 has much to be proud ofkurtadam101 has much to be proud ofkurtadam101 has much to be proud ofkurtadam101 has much to be proud ofkurtadam101 has much to be proud ofkurtadam101 has much to be proud ofkurtadam101 has much to be proud of

Alıntı:
orhanblt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Neyse anlaşılan pc başında değilsin. Hafta sonu teknolojiden uzak kalacağım için sana muhtemel çözüm yolunu yazayım.

- Harddisk yada flash bellek fat32 dosya sistemiyle formatlı olmalı.(pc den sağ tıkla biçimlendir....) Belkide zaten fat32 dir.

- Bazı yerlerde telnet-ftp programlarıyla bir takım komutlar yazılmak suretiyle bu sorunun giderilebiliceğini okumuşsundur. Orda yapılan aslında şudur; Menü-kurulum-sistem-recording de kaydetme yeri media/hdd/movie olarak tanımlıdır. bu yüzden cihazımızda mevcut olmayan movie klasörünün oluşturulması gerekir. Aslında doğru olmakla beraber yeniler için biraz karışık görünebilir.Bunun yerine kumandamızla kaydetme yerini değiştirsek daha kolay olur.

- Dreamboxdan flash bellek takılı iken 2 kez video tuşuna bas ve kaydedeceğin yer imini tanımla (/autofs/sda1/) ve kaydet

- Kırmızı tuşa bas,kayıt türünü seç ve kayda başla.

- Video tuşuyla kaydettiğin videoları seyredebilirsin.

- Ayrıca sarı tuşla da mevcut yayını durdurabilir, durdurduğun bölümü ileri alabilir ve izlemeye devam edebilirsin. buna zaman bükme denir. bu bölümden çıkmak için kanal değiştirmen yeterli.

Not: Eğer kaydettiğin videoları izlerken sorun yaşarsan.(Donma-duraklama) Flash belleğin yada harici harddiskin Write/Read hızı yeterli olmayabilir. Yada başka bir sebeptendir.(uzun hikaye) Ozaman da Herhangibir HD yayındayken Video tuşuna bas ve videolarını izlemeye çalış.
Yine de beceremezsen biraz daha ayrıntıya girebilirim.
aynen uyguladım..Kaydederken bir hata oluştu.disk dolumu..? yazısı çıktı..

WD 320 GB harddisk bağlı..
kurtadam101 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21. April 2011   #8
orhanblt
VIP Üye

autofs/sda1 konumu ayarladıysanız usb ye kayıt yapmalı. Ama anlaşılan autofs/sda1 sizde cihazın kendi belleğini temsil ediyor. Eğer öyleyse boş kısım 10-12 mb kadardır ve hemen dolar.Bir yanlışlık yapmadıysanız aklıma başka birşey gelmiyor. Eniyisi filebrowser dan taktığınız flash belleğin yerini tamolarak tespit edin ve ondan sonra o yeri yukarda bahsettiğim gibi tanımlayın.
Alt 23. April 2011   #9
kurtadam101
Yeni Üye
Kıdemi : kurtadam101 has much to be proud ofkurtadam101 has much to be proud ofkurtadam101 has much to be proud ofkurtadam101 has much to be proud ofkurtadam101 has much to be proud ofkurtadam101 has much to be proud ofkurtadam101 has much to be proud ofkurtadam101 has much to be proud of

HD e yerini bulmak için film atıp dreamboxa bağladım..autofs klasörü altında sda1 değil kendi yeni bir klasör oluşturdu.filmi o klasör içinde gördüm..o klasörü yer imlerine ve daha sonra recording patch e gösterdim..cihazı resetledim..inanılır gibi değil..21 mb olduğunda yine disk dolu dedi..kaydetiğim yer kontrol ettim doğruydu..HD boş nasıl olur..
Alt 23. April 2011   #10
kurtadam101
Yeni Üye

Yerine Flashdisk takıp uyguladığımda sorun çözüldü..sabit diskde problem oluyor..
Yeni Konu aç Cevapla
Tags: , , , , ,

Bookmarks

Etiketler
200, 800, baglarim, dreambox, hdd, nasil

Seçenekler
Stil

Forum Jump

Forum Saati: 04:22.