Başıma gelecekleri biliyordum!
Başıma gelecekleri biliyordum!
Bu sözler, Quaresma ve Guti'nin sakatlanmasıyla ilgili Schuster'in kullandığı ifadeler. Alman hoca "Viyana'da iyi ısınmadık. Guti narin bir oyuncu. Dinlendirmem gerek ama bu defa 'Niye oynatmıyorsun olur'" dedi.
Beşiktaş'ta Quaresma, Guti ve ardından gelen Mehmet Aurelio'nun arka adale sakatlığı tartışma yaratmıştı. Sağlık kurulu da bu konuda teknik direktör Bernd Schuster ile zirve yaptı. Önceki günkü zirvede sağlık kurulu başkanı yönetici Mete Düren, futbol komitesi üyeleri Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu vardı. Alman teknik adama sorgu anlamında değil ama fikir alışverişi bazında sakatlıklar soruldu düşüncesi alındı. Sarışın Melek'in söyledikleri ise bir hayli şaşırtıcıydı. İşte Alman hocanın sözleri:
'NİYE OYNATMIYOR' DİYECEKLERDİ
Başıma gelecekleri biliyordum. Rapid Wien maçı öncesi Viyana'da soğuk bir hava vardı. Hakem yeterince ısınmamıza izin vermedi ve bizi soyunma odasına gönderdi. Sakatlık bekliyordum ve Quaresma sakatlandı. Sonrasında da Trabzonspor maçında Guti. Guti Ernst gibi değil ve narin bir oyuncu. O üst üste 2-3 maçı kaldıracak durumda değil. Ancak öyle bir maratona girdik ki onu oynatmasaydım bu defa 'Niye oynatmıyor' eleştirileri olacaktı.
Temponun ağır olduğunun farkındayız ve hafifletme yoluna gideceğiz. Bundan sonra daha dikkatli davranacağız. Yöneticiler de Schuster'in sözlerine hak verdi ve gayet sıcak geçen zirve bu açıklamalarla rahat sonuçlandı.
|