Geri git   Dreambox > SPOR DUNYASI > KULÜPLER > Beşiktaş

Image and video hosting by TinyPic Dreambox
Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 20. July 2010   #1
Bedirhan
Moderator
Bedirhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular: 193
Tecrübe Puanı: 13
Rep Puanı : 1000
Kıdemi : Bedirhan has much to be proud ofBedirhan has much to be proud ofBedirhan has much to be proud ofBedirhan has much to be proud ofBedirhan has much to be proud ofBedirhan has much to be proud ofBedirhan has much to be proud ofBedirhan has much to be proud of
Standart Beşiktaş aşkıyla kanseri yendi

Beşiktaşlılar’ın son yıllardaki en büyük aşkı o... “Fransa’da doğdu, Beşiktaşlı oldu” tezahüratıyla ünlenen, attığı gollerle olduğu kadar davranışlarıyla da Siyah-Beyazlı taraftarların gönlünde taht kuran Nouma, çok ciddi bir hastalığa yakalandığını itiraf etti. CNN Türk’te yayınlanan Kürşat Başar’la Yaz Sohbetleri programına konuk olan Beşiktaş’ın efsane futbolcusu Nouma, kanser olduğunu açıkladı. İşte noktasına, virgülüne dokunmadan Pascal’ın ağzından hastalık günleri...

“2003 yılında Paris’te bir arkadaşımla basketbol oynarken, ensemden bir sivrisinek ısırdı. İlerleyen zamanlarda ısırdığı yerdeki yara golf topu büyüklüğüne ulaştı. Doktora gittim, operasyon yapıp parça aldılar. Bir gece aniden hastaneye çağırdılar ve kanser olduğumu söylediler. Doktora ‘canın cehenneme’ dedim. 8
ay radyoterapi ve kemoterapi gördüm.”

‘Tedaviyi bitirin, yuvama dönüyorum’

“Beşiktaş’ın 100.yılında tekrar Beşiktaş’a döneceğim için uzun sürecek olan tedaviyi bitirmelerini istedim. Bu yüzden ilacı vücuduma pompaladılar. Doktor bir daha hayat boyu futbol oynayamacağımı söyledi. Zaten kel olduğum için saçlarım değil; ama kaşlarım döküldü ve tedavi sürecinde 20 kilo verdim. Beşiktaş’a gelip, imza atacağımda Beşiktaş hastalığımı biliyordu. Kemoterapi bitti, iki gün sonra da antrenmana başladım. İlk antrenmanda sadece 5 dakika koşabildim. Her antrenmana çıktığım gün, ‘Bugün inşallah altı dakika, yarın inşallah yedi dakika koşabilirim’ diyerek çıktım ve benim için o bir dakika maç anlamına geliyordu o zamanlar. Bütün sekiz ay boyunca kimseye söylemedim, hatta anne ve babama bile anlatmadım. Çocuklarım bile bilmiyordu. Şimdi futbol oynamadığım için rahatlıkla anlatabiliyorum. Üç ayda bir testlerimi tekrar yaptırmam gerekiyor. Doktorum bana avatar ismini taktı. Çünkü kemoterapinin 7. ayında Dinamo Kiev’e tarihi bir gol atmıştım...”
< ------------------------ Bedirhan 'in İmzası ------------------------ >
Yaşlanarak değil
Yaşayarak tecrübe kazanılır
Zaman insanları değil
Armutları olgunlaştırır.
Bedirhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla
Tags: , , ,

Bookmarks

Etiketler
askiyla, besiktas, kanseri, yendi

Seçenekler