|
|||||||
| Enigma I Plugins Enigma I Plugins |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
![]() ![]() Üyelik tarihi: Jul 2009
Konular: 1136
Tecrübe Puanı: 10
Rep Puanı : 1010
Kıdemi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu software bu forumda anlatildimi bilmiyorum, aradim software in adi ile ama bulamadim.Her ihtimale karsi bu software in bilinmesinde ve kullanilmasinda sonsuz yarar goruyorum.(Her eve lazim)
Kisaca calisma seklinden bahsedip birkac resimli ornek verecegim. Her zaman oldugu gibi sayet Dreambox umuzdan birseyler istiyor veye Dreambox umuza birseyler koymak istiyor isek mutlaka ki Dreambox umuza IP si ile baglanacagiz. Software nin adi: CCcam Control Centre (CCC) 1.4 Software i PC mize indirip kurduktan sonra acilis on yuzunde bizi bu sayfa karsilar. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Gerekli verileri yerine yazdiktan sonra Connect diyoruz ve Dreambox umuza baglaniyoruz. Bundan sonrasi yapmamiz gereken is ile alakali olarak on yuzdeki linklere tiklamak. Mesela, Asagidaki resimde goruldugu gibi , Shares den local kartimizi ve hangi hopdan hangi kartin hangi serverden geldigini ve hop duzeyini gorebiliriz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yine baska bir ozellige tikliyoruz, Server info, software in bu ozelligi de oldukca isimize yarayacaktir.Bu yuzde tum CCcam icerisinde yazili serverlerimizi gordugumuz gibi , serverin hangi hop dan kart gonderdigi , kac kart gonderdigi ,serverin geldigi IP adresini ve server ile ilgili bircok bilgiye aninda ulasabiliriz. Bu pencerede bir baska ozellik de Serverin detaylarini Click Here den gorebilmemiz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yine bir baska pencere ki bu pencere de oldukca onemli CCcam detaylarini bizlere verir.Entitlements, bu pencerede local kartimizin ECM ve EMM detaylarini gorebiliriz.Tabiki burada CCcam imimizin icerisinde SHOW TIMING : yes kodunun da bulunuyor olmasi gerekli ki ECM zamanimizi alabilelim. ÖNEMLI : Arkadaslar CCcam in verimli calistigini bu iki degerin (EMM ve ECM) % 100 e yakinligi ile anlayabiliyoruz. Hazir yeri gelmisken bu iki terimi de aciklamaliyim. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ECM: (Entitlement Control Message) - EMM (Entitlement Manegement Message) Arkadaslar , kisaca ve basitce anlatiyorum; Seyet evinizdeki boxunuzun, gonderilen servisi alma yetkisi (otoritesi) var ise , servisi gonderen sirketin gonderdigi bilgilerin (sifrelenmis mesajlarin) tamamina EMM (Entitlement Manegement Message) deniyor.Bu mesajlarin tamaminin evinizdeki box unuz tarafindan alinip , cozulup mesaji gonderene de aldim ve cozdum bilgisinin ulastirilmasi gerekir.Aksi taktirde resim cozulmez.Bu mesajlar mpeg stream icerisinde de gonderilir. Box servisin gonderdigi bu mesajlari kontrol eder ve gerekli k..yleri ve dekodlari almaya otoritesi olduguna karar verir.Iste O zaman ECM (Entitlement Control Message) devreye girer .Boxa gelen k..y ler tabiki kodlanmis olup bu kodlanmis mesajlarin tamami da ECM olarak adlandirilir. Burada control sozcgu kodlanmis anlaminda da kullanilmistir, yani kodlanarak konrol edilmis de diyebiliriz.Box umuzun alt sistemi de bu gonderilen k..yleri ve dekodlari kontrol edip birlestirerek Mpeg i cozer.Temel budur. Yani ne olacak EMM ve ECM % 100 e yakin olacak . [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|