|
|||||||
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Konular: 143
Tecrübe Puanı: 14
Rep Puanı : 1010
Kıdemi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
GEMİNİ İÇİN control script
!/bin/sh if ps x |grep -v grep |grep -c CCcam >/dev/null then echo "cccam... ok" else echo "cccam... restarting" /var/bin/CCcam_2.0.11 fi yeni bir metin belgesi acın icine yukarıda yazanları yapıstırın burda dikkat edilecek konu hangi cccam i kullanıyorsanız onu yazacaksınız ben 2.0.11 kullanıyorum onu yazdım dosyayı kaydedin ismini ccheck_sh olarak degistirin ancak metin belgesi ile yaptıgınız dosya dos formatında olacagından onu unix formatına cevirin aşağıda hazır çevrilmiş halını verdım. ftp den dreambox a bağlanın dosyayı /var/script icine atın chmod 755 olacak daha sonra kumandadan blue panale girin mavi tus extras/kurulum services / daemons crond yazan yere gel altında kurulum yazıyor uzerine gel ok tusuna bas sarı tus yeni kurulum de minutes yazan yere gel ses acma tusuyla dakika yaz 10 minutes zamanı istediginiz kadar ayarlayabilirsiniz command yazan yere gel ok bas /var/script sayfası acılacak burdan ccheck.sh dosyasını bul yesil tusla o***le tekrar yesil tusla o***le hafızaya al exit cık crond uzerine gel ok.eye bas yesil olsun status running yazıyorsa islem tamamdır |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konular: 143
Tecrübe Puanı: 14
Rep Puanı : 1010
Kıdemi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
NEMESIS İÇİN control script
Root: Kod: */10 * * * * /var/script/cccamcheck.sh 10 gt;gt; dk belirtir her 10 dk da kontrol yapacak ***finize göre editleyin cccamcheck.sh Kod: !/bin/shif ps x |grep -v grep |grep -c CCcam gt;/dev/nullthenecho quot;cccam... okquot;elseecho quot;cccam... restartingquot;/var/bin/CCcam_2.0.11 fi yukarıdakı dosyaları aşağıda ekte verdım. root------------------------------/var/spool/cron/crontabs buraya atıyorsunuz cccamcheck.sh------------------/var/script buraya yollayın gitsin NOT:/var/spool/cron/crontabs bu dizin bulamıyorsanız mavi tuşgt; start-stop programs gt; Enable Crond yapmanız lazım hemen telneti açıp dosya formatlarını unix e çevirin (unix e çevrilmezse sorun çıkabilir ) diyeceksiniz madem yaptın bir iyilik tam yap sen çevir yolla bize . ama olurki siz scripte editleme yaparsınız yaptığınızda bozulur dosya telnetde; dos2unix /var/spool/cron/crontabs/root dos2unix /var/script/cccamcheck.sh bu işlemi yaptıkdan sonra bu iki dosyanın chmod 755 yapın , önemli nokta unixe çevirdikden sonra chmod ayarını verin arkadaşlar. Not:yukarda da görüldüğü üzerinde cccam 2.0.11 için ayarlanmış farklı sürün kullanan arkadaşlar dosyada gerekli yeri editlesin mutlaka . |
|
|
|
![]() |
| Tags: cccam, gemini, icin, kontrol, script |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| cccam, gemini, icin, kontrol, script |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|