|
|||||||
| Dreambox 800 HD Dreambox 800 HD Genel konular Resimli Anlatimlar |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Konular: 2
Tecrübe Puanı: 0
Rep Puanı : 1000
Kıdemi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar bir kaç hafta önce netten DREAMBOX 800 HD PVR® BOOT 82 SİM 3.0
cihaz aldım. cihaz tam ayarlı olarak geldi, satıcı kabloyu takın çalışır dedi. bende apartmanda merkezi sistemde 8li diseq ile turksat ve hotbird var. emektar goldmasteri takınca hiç ayar yapmadan ikisinide seyrediyorum. çatıya ayrıca bir tanede eutelsat için çanak kurdurdum. dt için olan kabloyu dreambox a takınca sıkıntı yok hd kanallar dahil hepsini seyrediyorum. ancak merkezi sistemden gelen kablodan ne yaptıysam bir haftadır görüntü alamadım. SNR turksat için hep 0 , hotbird ise bazı frekanslarda SNR buluyor. bu arada 1 adet te baff option switch aldım. ama kabloyu direk takınca sinyal alamayan ben baff ile nasıl alırım bilmiyorum. ustalardan acil öneri bekliyorum... hem dt hemde turksat i izleyebileceğim bir çözüm lütfen. not: gelişmiş ayarlarda diseq lerle ilgili her türlü kombinasyonu denedim. tek denemediğim konu lnb ayarları ondan da hiç anlamadığım için kurcalamadım. ama çık bak çatıda ki lnb ne marka diseq switch ne marka derseniz onu da yaparım... ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() ![]() Üyelik tarihi: Jul 2009
Konular: 1136
Tecrübe Puanı: 10
Rep Puanı : 1010
Kıdemi :
DiGiTURK LNB'si ile sorun yaşayabilirsiniz. Siz en iyisi Universal Lnb alarak bu sorunu çözünüz.
Aşağıdaki şekilde tarif edilen yolu da deneyebilirsiniz. MDU seçeneği olmadığı için LNB frekans değerlerini 9750 --> 10000 10600 --> 10000 olarak ayarlayın 11596 H 30000 frekansını 11146 V 30000 11637 H 30000 frekansını 11187 V 30000 11678 H 30000 frekansını 11228 V 30000 olarak değiştirin ve tarama yapın. Diğer frekanslardan da sinyal alamıyorsanız, merkezi sistemde Digiturk yayınları için aynı değişimleri uygulayınız. Sonucu yazarsanız diğer arkadaşlar için de yararlı olacaktır. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kıdemi :
üstat digitürk te hiç bir sıkıntım yok, zaten çanağı ben taktırdığım için universal lnb ile gayet rahat seyrediyorum. (hem kabloyu direk takarak hemde baff option switch ile diğitürk sıkıntısız izleniyor)
benim sıkıntım türksat ta, merkezi sistemden gelen yayını diğer uydu alıcılar gayet güzel gösteriyor ama dreambox ta SNR değeri hep 0. benim merkezi sistem turksat ve hotbird içinde lnb ayarların universal. onlar sıkıntı yaratıyor olabilirmi. ilginize şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#5 | ||
![]() ![]() Üyelik tarihi: May 2010
Konular: 124
Tecrübe Puanı: 13
Kıdemi :
Alıntı:
Yapılandırma tipini gelişmiş ve Bağlı diseqc emrini diseqc te bağladığınız yere göre yapınız..Diğer ayarlarınıda uygun şekilde yaptığınızda sorun çözülecektir.. Bu sisteme bir option switch ile Eutelsatı da ekleyebilrsiniz..Türksatı AA Hotbirdi AB Eutelsatı da BA olarak ayarlayınız.. Bir de size yardımcı olması açısından internet ortamında bulduğum bir çalışmayı ekliyorum.Yapanın emeğine sağlık.. Alıntı:
| ||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Kıdemi :
diseq te nereye bağlı olduğunu nasıl anlayabilirim. diseq switch çatı katında ona baksam anlayabilirmiyim...
ben bu apartmana yeni taşındım. goldmaster uydu alıcım vardı o da hiç ayar yapmadan direk gösterdi ilk geldiğim zaman. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
bu dediklerinizi yapıyorum, ancak hiçbir şekilde türksat görüntüsü alınamıyor yani sinyal 0 - bende gelişmiş ayarlarda beynelminel lnb yok ünivarsal var onu seçiyorum. cihazım sim1 ancak ferrariye upgrade yaptım. şu an oozooon ssl78f yüklü hazır kanalları attım. ne kadar uğraştıysam sinyal alamadım. fişi çektim ertesi gün taktım fişi kanallar gelmiş tuhaf bir durum biraz izledim çekmeyen bir kanalın üstüne geldikten sonra yine bütün sinyaller gitti ve izlenemez oldu. tekrar fişi çektim ve kesin çözüm bulmadan takmayı düşünmüyorum. beni uykusuz bırakıyor acil destek lütfen
|
|
|
|
![]() |
| Tags: dm800, pvr, sikintisi, turksat |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| dm800, pvr, sikintisi, turksat |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|