|
|||||||
| DREAMBOX GENEL Dreambox Resimli Anlatımlar, Açıklamalar ,Yardım |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yaptığım işlem için normalinde 3G sağlayıcıları cihaz satmakta ama eski USB modem mantığıyla işi çözmüş bulunmaktayım.
1-Önce Dreambox ile bilgisayar arasına CAT5 kablo ile Crossover bağlantısı ile kablo çekin ve ucları bağlayın. Aşağıda Crossover bağlantı şeması vardır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2-Ağ Bağlantılarımı tıklayın ve aşağıdaki resimlerin sırasıyla işlemleri gerçekleştirin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Dreambox ta Uzman kurulumda ip ayarları DHCP'te de kalsın. Hepsi bu kadar %100 çalışıyor Kolay gelsin Diğer forumlarda yoktur ve alıntı değildir.... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Emeğine sağlık gerçekten çok teşekkür ederim. Dün birtane air 4420-3g modem aldım. Denemesini bu akşam yapacağım. Umarım olumlu sonuç alırım. Şimdiye kadar vınn ı loptopa takıp cross kablo kullanarak dreambox ımı sorunsuz izliyordum ama her defasında laptop u açıp kapamaktan bıkkınlık gelmişti. Umarım şimdi bu sorunu böyle halledebilirim.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
arkadaşlar aztec hw 550 3g (4 port) ve ttnet mobil modemle (avea jet, vınn, vodem) uydu alıcıya internet verebilirmiyiz. uydu alıcı sanırım sabit IP istiyor. bu 3g uyumlu modem bunu sağlar mı?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
meraklı1 arkadaşım, dediklerinin aynısını yaptım, ama dreambox'ım şifreleri açmıyor, işletim sistemim xp virüs programını durduruyorum, güvenlik duvarını kaldırıyorum, yassak var onu durduruyorum, yani engelleyebilecek herşeyi kapatıyorum, resetliyorum vs. bütün seçenekleri 2 gündür deniyorum ama olmuyor lütfen yardım.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Alıntı:
Meraklı merhabalar; Şu işi wın7 ile Vodafone Vodem için nasıl yapılacağını bir anlatırmısın ne yaptım olmadı. Vodem aldık ama kullanamıyorum server boşuna evde duruyor bi yardımcı olurmusun ne yaparsam yapayım vodem cross ile bağlı olan ağı görmüyor,dream de eternet ışığı yanıyor pc sınırlı bağlantı diyor veya geçerli ip verilmedi diyor 169. ... ile başlayan bir ip veriyor ne yapabilirim. benim bu bölgede bırak ağ bağlantısı yapacak ustayı doğru dürüst bilgisayar tamircisi bile yok hdd leri değiştirmek istedim hadi dedim bi sorun olur usta yapsın pc gitti gelmez üç gün sonra bi öğrendim bizim pc formatı yemiş bi sürü torrent den inenler gitti. kısacası bu şekilde uzaktan yardım alabilirim ancak bana olan yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla. Recevier: DM500S Pli-turko v15 img PC: Win7 ultımate |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
bu yöntemi 1 sene önce xp sistemde e160e vodafone modem ile 96kbps hız ile dreamboxta uzun süre sorunsuz izledim.fakat win7 de epey ugraşmama ragmen çalıştıramadım.bugünde aynı yöntem ile dsmartı bağlayayım dedim ama caps lar silnmiş
|
|
|
|