Geri git   Dreambox > Dreambox Destek FORUM > Dreambox Destek Genel

Image and video hosting by TinyPic Dreambox
Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 25. February 2011   #1
beetle
Yeni Üye
beetle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular: 2
Tecrübe Puanı: 0
Rep Puanı : 1000
Kıdemi : beetle has much to be proud ofbeetle has much to be proud ofbeetle has much to be proud ofbeetle has much to be proud ofbeetle has much to be proud ofbeetle has much to be proud ofbeetle has much to be proud ofbeetle has much to be proud of
Standart garip problem... Onerisi Olan Var Mi? Dreambox 500 HD

Merhaba,
Dreambox 500 HD sahibiyim. Apartmanda bir komsu ile birlikte catiya 2 adet canak takdirdim. Bunlardan 4 adet standart Turksat, Eutelsat, HotBird ve Astra uydulari ayarlandi. Bu iki canaktan hem bana hemde komsuya iniyor.

Canak kurulduktan sonra yeni aldigim Dreambox ile Turksat kanallarini rahatlikla seyrederken, Eutelsat, hotbird ve astra'yi gecenin belli saatlerinden sonra seyredebiliyorum. Mesela gece saat 12 ile 12:30 arasi gibi. Ondan once bu kanallari seyretmek istedigim de basarisiz kanal gecisi mesaji aliyorum. Bu durumu cihazi aldigim yere anlattigimda benimle bayagi dalga gectiler. haksizda degiller. Neyse kafayi yemek uzereyken, saat 19:00 gibi bir aksam apartmana girerken penceredn komsunun isiklarinin yanmadigini gordum. Eve geldigimde tum uydular sorunsuz cikiyordu. O anda anladim ki, ne zaman bizim komsu cihazi aciyor benim yayin gidiyor. Birtek Turksat kaliyor. Benim cihaz acik olsun olmasin, onun yayinlarda fark etmiyor. Ne zaman o cihazini aciyor beni yayinlar gidiyor. Durumu uyduyu takana sordum, ama cozum bulamadi. LNB bozuk olabilirmis. Ama bozuk olsa neden hep o cihazi actiginda problem olusuyor. Dreambox ile ilgili cok fazla bilgim olmasada, internetten elde ettigim bilgiler dogrultusunda ayarlarla da oynadim ama fayda etmedi. Bazilari voltaj ayarlarini degistirmemi onerdi ama bu konuda detayli dogru konfigurasyon bilgisini bulamadim. En ufak yanlis ayarda tum kanallar gidiyor. Bu problemle ilgili bir onerisi olan var mi acaba? Hepinize simdiden tesekkurler.
beetle isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25. February 2011   #2
Servet
Süper Administratör
Servet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular: 1136
Tecrübe Puanı: 10
Rep Puanı : 1010
Kıdemi : Servet has much to be proud ofServet has much to be proud ofServet has much to be proud ofServet has much to be proud ofServet has much to be proud ofServet has much to be proud ofServet has much to be proud ofServet has much to be proud of
Servet - MSN üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
beetle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,
Dreambox 500 HD sahibiyim. Apartmanda bir komsu ile birlikte catiya 2 adet canak takdirdim. Bunlardan 4 adet standart Turksat, Eutelsat, HotBird ve Astra uydulari ayarlandi. Bu iki canaktan hem bana hemde komsuya iniyor.

Canak kurulduktan sonra yeni aldigim Dreambox ile Turksat kanallarini rahatlikla seyrederken, Eutelsat, hotbird ve astra'yi gecenin belli saatlerinden sonra seyredebiliyorum. Mesela gece saat 12 ile 12:30 arasi gibi. Ondan once bu kanallari seyretmek istedigim de basarisiz kanal gecisi mesaji aliyorum. Bu durumu cihazi aldigim yere anlattigimda benimle bayagi dalga gectiler. haksizda degiller. Neyse kafayi yemek uzereyken, saat 19:00 gibi bir aksam apartmana girerken penceredn komsunun isiklarinin yanmadigini gordum. Eve geldigimde tum uydular sorunsuz cikiyordu. O anda anladim ki, ne zaman bizim komsu cihazi aciyor benim yayin gidiyor. Birtek Turksat kaliyor. Benim cihaz acik olsun olmasin, onun yayinlarda fark etmiyor. Ne zaman o cihazini aciyor beni yayinlar gidiyor. Durumu uyduyu takana sordum, ama cozum bulamadi. LNB bozuk olabilirmis. Ama bozuk olsa neden hep o cihazi actiginda problem olusuyor. Dreambox ile ilgili cok fazla bilgim olmasada, internetten elde ettigim bilgiler dogrultusunda ayarlarla da oynadim ama fayda etmedi. Bazilari voltaj ayarlarini degistirmemi onerdi ama bu konuda detayli dogru konfigurasyon bilgisini bulamadim. En ufak yanlis ayarda tum kanallar gidiyor. Bu problemle ilgili bir onerisi olan var mi acaba? Hepinize simdiden tesekkurler.
1 kanal geçiş hatasi clon cıhazlarda olan bir durumdur cok çeşıtlı yazılar yazildi cizildi 2 aslinda sordugunuz sorun içinde cavabı var şu şekılde komşun evde yokken sorun yok ama komşun eve gelınce souran var diyorsun ozaman ne yapcan
lbn deyiştirmekte cozum bulacaksin sanirsam lnb den ola blir
< ------------------------ Servet 'in İmzası ------------------------ >
Destek Adimizde var Dreamboxdestek.Net

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Emege Saygisi Olmayanin Kendisinede Saygisi Yoktur abuk subuk mesajlar ve Kelime Uzantisi Yapmak Yasaktir sebebi Bandir

MSN Dreamboxdestek@msn.com

ŞİFRELİ YAYINLARIN İLLEGAL YOLLARLA İZLENMESİ SUÇTUR. FORUMDA VERİLEN FREE SERVER'LAR INTERNET SİTELERİNDEN ALINTI YAPILIP, TEST AMAÇLIDIR.

Servet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25. February 2011   #3
beetle
Yeni Üye
beetle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular: 2
Kıdemi : beetle has much to be proud ofbeetle has much to be proud ofbeetle has much to be proud ofbeetle has much to be proud ofbeetle has much to be proud ofbeetle has much to be proud ofbeetle has much to be proud ofbeetle has much to be proud of

mesaj icin tesekkurler. Once problemi cihazda aradim ancak komsunun kendi cihazini kapatmasiyla problem ortadan kalktigina gore - tum uydular sorunsuz calisiyor - LNB problemi soz konusu ancak buradaki sorum, neden benim dreambox acikken komsunun herhangi uydu kanalinda problem olmazken, sadece o actiginda bende problem olusuyor. Acaba LNB'nin voltaj ayarlari ile ilgili bir sorun olabilir mi? Komsunun cihazi ilk donem cikan eski bir dijital uydu alicisi. Onun cihazi kapaliyken, bende ne bir kanal gecis hatasi ne donma ne de en ufak problem yasiyorum.
beetle isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20. October 2011   #4
kurt30
Yeni Üye
kurt30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular: 0
Kıdemi : kurt30 has much to be proud ofkurt30 has much to be proud ofkurt30 has much to be proud ofkurt30 has much to be proud ofkurt30 has much to be proud ofkurt30 has much to be proud ofkurt30 has much to be proud ofkurt30 has much to be proud of

kaliteli lnb kullanacaksın next dsegc goldmaster rm8 olacak çanak ayarın iyi olacak bak o zaman sorun kalıyormu tabi ustan iyi olacak
yer nerde yakınsa yardıcı oluruz kesin çözüm
kurt30 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10. November 2011   #5
sinlenmez
Vip Üye
sinlenmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular: 1
Kıdemi : sinlenmez has much to be proud ofsinlenmez has much to be proud ofsinlenmez has much to be proud ofsinlenmez has much to be proud ofsinlenmez has much to be proud ofsinlenmez has much to be proud ofsinlenmez has much to be proud ofsinlenmez has much to be proud of

lnb'de çoklayıcı var mı gibi basit bir soru sorsam ? bir de dieqc'in kalitesi de önemli tabi..
sinlenmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23. December 2011   #6
tomurcuk
Yeni Üye
tomurcuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular: 1
Kıdemi : tomurcuk has much to be proud oftomurcuk has much to be proud oftomurcuk has much to be proud oftomurcuk has much to be proud oftomurcuk has much to be proud oftomurcuk has much to be proud oftomurcuk has much to be proud oftomurcuk has much to be proud of

İlginç....bende de var sanırım bahsettiğin sorun ki çözemiyordum neden olduğunu...gayet güzel gösterirken şifreliler bi gidiyor kafayı yiyrum ama bendeki tam gitmiyor..açıyor bazılarını 30 snde bir donuyor...hııı üst kata takıldı dreambox ondan olabilir mi ..ilginç
tomurcuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla
Tags: , , , , , ,

Bookmarks

Etiketler
500, basarisiz, dreambox, garip, hd, kanal.gecis, mi, olan, onerisi, problem, problemi, var

Seçenekler
Stil

Forum Jump

Forum Saati: 13:52.