|
|||||||
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
|
Merhaba,
Dreambox 500 HD sahibiyim. Apartmanda bir komsu ile birlikte catiya 2 adet canak takdirdim. Bunlardan 4 adet standart Turksat, Eutelsat, HotBird ve Astra uydulari ayarlandi. Bu iki canaktan hem bana hemde komsuya iniyor. Canak kurulduktan sonra yeni aldigim Dreambox ile Turksat kanallarini rahatlikla seyrederken, Eutelsat, hotbird ve astra'yi gecenin belli saatlerinden sonra seyredebiliyorum. Mesela gece saat 12 ile 12:30 arasi gibi. Ondan once bu kanallari seyretmek istedigim de basarisiz kanal gecisi mesaji aliyorum. Bu durumu cihazi aldigim yere anlattigimda benimle bayagi dalga gectiler. haksizda degiller. Neyse kafayi yemek uzereyken, saat 19:00 gibi bir aksam apartmana girerken penceredn komsunun isiklarinin yanmadigini gordum. Eve geldigimde tum uydular sorunsuz cikiyordu. O anda anladim ki, ne zaman bizim komsu cihazi aciyor benim yayin gidiyor. Birtek Turksat kaliyor. Benim cihaz acik olsun olmasin, onun yayinlarda fark etmiyor. Ne zaman o cihazini aciyor beni yayinlar gidiyor. Durumu uyduyu takana sordum, ama cozum bulamadi. LNB bozuk olabilirmis. Ama bozuk olsa neden hep o cihazi actiginda problem olusuyor. Dreambox ile ilgili cok fazla bilgim olmasada, internetten elde ettigim bilgiler dogrultusunda ayarlarla da oynadim ama fayda etmedi. Bazilari voltaj ayarlarini degistirmemi onerdi ama bu konuda detayli dogru konfigurasyon bilgisini bulamadim. En ufak yanlis ayarda tum kanallar gidiyor. Bu problemle ilgili bir onerisi olan var mi acaba? Hepinize simdiden tesekkurler. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
![]() ![]() Üyelik tarihi: Jul 2009
Konular: 1136
Tecrübe Puanı: 10
Rep Puanı : 1010
Kıdemi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
lbn deyiştirmekte cozum bulacaksin sanirsam lnb den ola blir | |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
mesaj icin tesekkurler. Once problemi cihazda aradim ancak komsunun kendi cihazini kapatmasiyla problem ortadan kalktigina gore - tum uydular sorunsuz calisiyor - LNB problemi soz konusu ancak buradaki sorum, neden benim dreambox acikken komsunun herhangi uydu kanalinda problem olmazken, sadece o actiginda bende problem olusuyor. Acaba LNB'nin voltaj ayarlari ile ilgili bir sorun olabilir mi? Komsunun cihazi ilk donem cikan eski bir dijital uydu alicisi. Onun cihazi kapaliyken, bende ne bir kanal gecis hatasi ne donma ne de en ufak problem yasiyorum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
İlginç....bende de var sanırım bahsettiğin sorun ki çözemiyordum neden olduğunu...gayet güzel gösterirken şifreliler bi gidiyor kafayı yiyrum ama bendeki tam gitmiyor..açıyor bazılarını 30 snde bir donuyor...hııı üst kata takıldı dreambox ondan olabilir mi ..ilginç
|
|
|
|