|
|||||||
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
|
![]() İnternette kaçak Lig TV yayını yapanlar açılan davada mahkum oldular! HAPİS VE PARA CEZASI! Hazırladıkları bir internet sitesi aracılığıyla Lig TV yayınlarını kaçak olarak yayınlayan ve bu yayınları üye yaptığı kişilerden ücret almak ve şifre vermek suretiyle yapan kişiler, açılan dava sonucunda önce hapis, ardından da para cezasına mahkum edildi. Site sahiplerinin aldıkları hapis cezası toplam 26,960.-TL para cezasına çevrildi. DIGITURK'TEN AÇIKLAMA... Konuyla ilgili olarak Digiturk'ten yapılan açıklama şu şekilde: Yasal düzenlemelere tamamen saygılı bir şirket olan Digiturk, yine tamamen mevzuattaki düzenlemeler çerçevesinde haklarını korumaya çalışmaktadır. Digiturk;ün bu bağlamdaki yegane amacı, kanunları hiçe sayan, telif haklarını ihlal eden yayınların durdurulması ve bu suretle haksız ve yetkisiz olarak şirketimizin haklarını ihlal eden uygulamalara son verilmesidir. Bu amaçla girilen mücadelede, şirketimiz açısından elde edilen bir yeni hukuki başarı da üye yaptığı kişilerden ücret almak ve şifre vermek suretiyle maç yayını yapan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] isimli internet sitesi yetkililerine Nazilli 1. Asliye Ceza Mahkemesi 2010/529 numaralı dosya kapsamında verilen cezadır. 05.05.2009 tarihinde internet sitesi yetkililerinin evinde yapılan aramada suç delilleri bilgisayarlara ve cihazlara el konulmuştur. El koyulan cihazlar üzerinde yapılan incelemede ücret karşılığında web sitesine üye yapılıp, yayına erişim için şifre verilerek maç izletildiği sabit olmuştur. Nazilli 1. Asliye Ceza Mahkemesi, 2010/529 numaralı dosya kapsamında mali manevi ve bağlantılı haklara tecavüz suçundan (FSEK 71 md.) ve bilişim sistemine girme suçundan (TCK 243 md.) yargılanan site sahipleri önce hapis cezalarına çarptırılmış ve bu cezalar sanıklar açısından toplam 26,960.-TL para cezası ve yargılama giderlerinin ödenmesine çevrilerek sanıklar aleyhine hüküm tesis edilmiştir. Nazilli 1. Asliye Ceza Mahkemesi vermiş olduğu kararı ile şirketimizin haklılığını bir kez daha teyit etmiştir. Bilgilerinize saygılarımızla sunarız. DİGİTURK Konu ibrahimyzci tarafından (12. March 2011 Saat 07:55 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Anasını mevzuat diyorsunuz da. Benim 2008-2009 yılında üye oldum bir yıllık, ücreti de kredi kartımdan 12 ay taksitli olarak ödedim. Buna rağmen 6 ay sonra yayınım kesildi. Neymiş 3.40 lira damga vergisi borcum varmış. Neyse onu da ödeme merkezi diye bir yere yatırdık. Aradan geçti bir ay bizim digitürk hala açılmadı. digitürkü aradım damga vergisini ödemediğimi söylediler. Ben de sinir oldum 3.40 lira yüzünden yayınımı kesen digitürkü aradım yayınımı iptal ettirdim, ama tabii bir yıllık antlaşma olduğu için de izlemediğim ayın paraları da gitti. Ödeme merkezine gittim faturayla birlikte adam faturayı sisteme geçmemiş meğer. Onu da ödedik. Bundan sonra digitürk ten en az 50 kere aradılar yok şu kampanyamız var, bu kampanyamız var. Ben üye olmadım çünkü 12 aylık para verdim topu topu 6 ay izleyebildim. Aradan geçti 1 yıl bir tane avukat aradı digitürkten kartımı iade etmediğim için icraya gittiklerini söylediler. Ben avukata beni yeniden abone olmam için 50 defa aradınız ama kartı teslim etmem için bir kez bile aramadınız dediğimde beyefendi bunun kendi sorunu olmadığını söyledi. Şimdi bunun neresinde mevzuat neresinde hukuk. Sen bir yıllık parayı kredi kartından alıyorsun sonra damga vergisi ödenmedi diye 3.40 kuruş yayınımı kesiyorsun. Sonra da utanmadan kartı teslim etmedin diye icraya gidiyorsun. Kart ben de şimdi teslim edeyim dedim yok artık önemi kalmamış. Arkadaşlar digitürke üye olurken 50 kere düşünün. Bu olaydan sonra ben de dreambox olayına girdim. Mecburen Allah'a şükür 2.5 yıl dream den izledim. En azından icralık olmadım, en azından extra faturalarım gelmedi. Bir de üye olurken imzaladığınız sözleşmeyi dikkatlice okuyun ya da uzak durun digitürk ten.
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() ![]() Üyelik tarihi: Sep 2011
Konular: 12
Tecrübe Puanı: 10
Rep Puanı : 1000
Kıdemi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
En güzeli benimkisi...merakın olmayacak bu pis adamları yüzlerce para verip zengin etmeyeceksin...o zaman bakalım kim ihaleye girip yayın hakkını alıyor yada almıyor...
açık kanaldan izlese insanlar kötümü zaten milletin iş durumu belli...millet kahvehane köşelerinde sürünüyor 90 dakka maç izliycem diye...yazık dimi bu millete bir futbol merakı var onuda bu rantçıların sayesinde ellerinden gasp ediliyor yazıklar olsun...saygılar... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
|
Alıntı:
| |
|
|