Geri git   Dreambox > DREAMBOX > LİNUX TABANLI DİGER UYDU ALICILAR > Medialink ML 9700 High Definition Linux

Medialink ML 9700 High Definition Linux Medialink ML 9700 High Definition Linux

Image and video hosting by TinyPic Dreambox
Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 19. December 2010   #1
Servet
Süper Administratör
Servet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular: 1136
Tecrübe Puanı: 10
Rep Puanı : 1010
Kıdemi : Servet has much to be proud ofServet has much to be proud ofServet has much to be proud ofServet has much to be proud ofServet has much to be proud ofServet has much to be proud ofServet has much to be proud ofServet has much to be proud of
Servet - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Medialink ML 9700 HD Linux Uydu Alıcı & Media Tank Okuyun

Herkese iyi haftasonları. Belli bir süredir forumda uydu alıcıları bölümünde çok yazı yazmıyordum. Bunun sebebi, piyasaya yeni çıkan cihazların birbirinin tekrarı olması, yazılım desteğinin iyi olmaması, vb gibi sebeplerden ötürü.... Bu sürede dvb-s2 bilgisayar uydu kartları ile vakit geçiriyordum. Testler yapıyordum. En azından bu kartlarda görüntü kalitesi kullanıcının bilgisayar bilgisine (doğru codec seçimi) kalmış oluyor ve dışa bağımlı olmuyordum. Taki 2 gün evvel elime bir cihaz geçti. Medialink ML 9700 Linux receiver. Cihaz linux işletim sistemine sahip, çift tuner, kablosuz ağ, 2 usb girişi ,youtube player, ip tv, web browsing, mkv, divx, mp3, ac3, dts vb gibi kodekleri oynatabilen bir cihaz. Bu cihaz benim son 1 yıldan beri kafamda oluşturduğum cihaza en yakın cihaz diyebilirim.

Artık bir uydu alıcısının pvr özelliğe sahip olması, hd özellikli olması, cccam desteği vb gibi özelliklerin olması yeterli değil artık. Teknoloji artık uydu alıcılar ile mediatank cihazları entegre etmeye götürüyor. Bu tip cihazları çıkaran firmalar bu piyasada öne çıkacaktır önümüzdeki günlerde. Mediatank özellik dediğimizde benim beklentim cihazın dolby digital, dts desteği ve 1080p mkv film oynatabilmesidir. Yoksa bir cihazın sadece 720p film oynatması veya dts özelliği olmaması media player dan öte değildir. Medialink 9700 ile ilk denemem (Logitech 5500 ses sistemi) Avatar 1080p dts film oynatmak oldu. Bu film gayet güzel oynattı. Görüntü kalitesi popcorn c-200 ile aynı diyebilirim. Bu cihazı alan popcorn c-200 almasına gerek kalmaz. Kısacası bu cihaz sadece uydu alıcı değil aynı zamanda 1080p full hd bir mediatank.

Cihaz ile youtube çok kolay girebiliyorsunuz ve hiçbir problem ile karşılaşmadım. İnternet özelliği bir bilgisayar gibi olmasada ihtiyaçları karşılayacak düzeyde. Adobe flash desteği yok bu arada. Bu desteği koyarlarsa bu cihaz ile internetde her yere girebilirsiniz. Cccam performansı gerçekten çok iyi gayet stabil ve donmasız. SD görüntü kalitesi bence Atlanta hdbox (medialink 1.78 yazılım yüklü) dan biraz kötü. Keskinlik değeri düşük geldi bana fakat birçok markadan iyi diyebilirim. hd görüntü kalitesi Atlanta ile aynı seviyelerde. Bu cihaz bence bu hardware içeriği ile iyi bir yazılım desteği ile çok çok daha iyi seviyelere gelecekdir diye düşünüyorum. Menusu profesyonel kullanıma göre. Amatör birinin bu menuye alışması zaman alacaktır. Cihaz açıldığında ana menu geliyor bence bu düzeltilmeli. Cihaz açıldığında direkt olarak tv kısmı gelmeli ve isteyen kullanıcı ana menuye kumandayı kullanarak bu kısma ulaşmalı diye düşünüyorum. Cİhazı alan kullanan arkadaşlar bu dediğimi daha iyi anlayacaklardır. Aşağıda yavaş yavaş resimler koymaya başlayacağım.

Diğer önemli bir tespitimde tunerinin çok iyi olması. Şimdiye kadar gördüğüm en hızlı kanal taramasına sahip bu cihaz.

Cİhazda IPtv özelliğide var bu arada. Cihazın en önemli eksiği modül girişi yok. Bu bence çok büyük bir eksiklik. Kasa malzemesi kalitesi fena değil fakat çok ince bir saç kullanılmış. Havalandırma için kasanın üstü ve yanları delikler ile dolu. Bu da kasanın zayıf olmasına sebep vermiş. Atlanta hdbox kullanılan alüminyum malzeme ve tasarım kullanırsa yada popcorn c-200 kasa tasarımı kullanılsa cihaz tek olurmuş. Beğenmediğim bir tarafıda ön paneldeki düğmeleri tasarımı ve konuları oldu bi de. Daha iyi bir tasarım ve konumlandırma yapılabilirmiş. Kumanda kaliteli ve sağlam duruyor. Fakat ses ve kanal değişikliği için - + şeklinde ayrı ayrı tuşlar yapılmamış. Atlanta hdbox' ın kumanda tasarımı kullanılsa çok daha iyi olurmuş.

Cihazın yazılım desteği için:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dan destek alabilirsiniz.

Medialink ML 9700 High Definition Linux

Full HD (Full HDTV 1080i, 1080p)
OLED Teknolojisine de uyumlu
CPU Sigma Design SMP 8655 500 MHz
Flaş Bellek: 256MByte NAND
İşletim Sistemi: Linux
Bellek sistemi: 256 MByte DDR2
Video Belleği: 128 MByte DDR2
Çift Tüner / 2 Uydu - Tuner (DVB-S2)
WLAN (Kablosuz internet bağlantısına uyumlu)
Ethernet (RJ-45 / 10/100BASE-T)
PVR (Video Kayıt) fonksiyonu
Zaman kaydırma fonksiyonu
Dahili harddisk takılabilir (e-SATA 2,5 Zoll)
YouTube çabuk yakalama özelliği
Internet TV (IP-TV, VLC Player)
Web Tarayıcı
ArkaYüz bağlantıları: S-Video, Kompozit (DVBS), Komponent (YPbPr), Optik S-PDIF, USB 2.0, HDMI, Scart,
KartOkuyucu, Elektrik şalteri
DiSEqC 1,0, 1.1, 1.2, USALS

Medi@link ML9700'e mahsus özellikler

Full HD (Full HDTV 1080i, 1080p), OLED-teknolojisine de uyumlu özellikte
Linux İşletim sistemi
Twin Tuner (İki uydu tüneri)
WLAN (Kablosuz internet bağlantısı)
PVR (video kayıt fonksiyonu)
Zaman kaydırma (durdurma / yürütme)
2,565533; harddsikler için en hızlı e-SATA arayüzü
YouTube - Hızlı yakalama
Internet TV (IP-TV, VLC oynatıcı)
WEB-Browser (Internet Tarayıcı)
Kendinden kurulu Media Player

Medi@link ML9700'e mahsus özellikler

Sistem ve Bellek: CPU Sigma Design SMP8655
Flaş Bellek 256MByte NAND
İşletim sistemi LINUX
Bellek sistemi 256MByte DDR2
Video Bellek 128MByte DDR2

Şebeke Bağlantıları:

Ethernet RJ-45 (1ß/100BASE-T) LAN- Anschluß
Wireless LAN USB Tipi (Kablosuz USB-WLAN)

IF / Tuner
DVB-S2 özellikli iki tane alış Tüneri
Giriş frekansı: 950-2150 Mhz
FEC Dekoder DVB-S2 QPSK: ½, 3/5, 2/3, ¾
4/5, 5/6, 8/9, 9/10, AUTO
DVB-S2 8PSK: 3/5, 2/3, ¾, 5/6
8/9, 9/10, AUTO
Demodulasyon DVB-S/2, QPSK, 8PSK
Uydu Girişi F-Tipi, IEC 169-24, Femalex2
Sembol Hızı 1 65533; 45 Msps
LNB Polarizasyonu 14V Dikey / 19V Yatay
DiseqC Kontrol: 1.0, 1.1, 1.2, USALS

VIDEO / AUDIO
VIDEO MPEG2 SD/HD
MPEG4 P10 h.264/AVC SD/HD Xvid
AUDIO MPEG AAC, AC3, WAV, AIFF, WMA
Auflösung 480i/480p/576i/576p/720p/1080i/1080p
Untertitel SRT, SMI, TXT
Foto JPEG, BMP

ArkaYüz giriş /çıkışlar
S-Video port'u
Kompozit (DVBS) port'u
Komponent (YPbPr) port'u
Optik S-PDIF port'u
USB 2.0 port'u, HDMI port'u
RJ45 port'u, SCART port'u
Kart okuyucu port'u
220V elektrik şalteri

ÖnYüz giriş /çıkışlar
7-Segment gösterge ekranı
İnfrared modül (38KHz)
5adet buton, USB 2.0 port'u

Fiziksel Özellikler:
Boyutlar: 300 x 210 x 60 mm
Ağırlık: Brüt 2.74 Kg, Net 1,49 Kg
Güç Kaynağı: 100Vac 65533; 240 Vac
Voltaj: 50/60Hz harici adaptör
Çekilen akım: 1500mA
Çalışma sıcaklığı: 0°C - 60°C
Depo sıcaklığı: -10°C - +70°C
Çalışma güç tüketimi: Max. 60W,
Beklemede güç tüketimi 1W'dan az

alintidir
< ------------------------ Servet 'in İmzası ------------------------ >
Destek Adimizde var Dreamboxdestek.Net

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Emege Saygisi Olmayanin Kendisinede Saygisi Yoktur abuk subuk mesajlar ve Kelime Uzantisi Yapmak Yasaktir sebebi Bandir

MSN Dreamboxdestek@msn.com

ŞİFRELİ YAYINLARIN İLLEGAL YOLLARLA İZLENMESİ SUÇTUR. FORUMDA VERİLEN FREE SERVER'LAR INTERNET SİTELERİNDEN ALINTI YAPILIP, TEST AMAÇLIDIR.

Servet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19. December 2010   #2
Servet
Süper Administratör
Servet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular: 1136
Tecrübe Puanı: 10
Rep Puanı : 1010
Kıdemi : Servet has much to be proud ofServet has much to be proud ofServet has much to be proud ofServet has much to be proud ofServet has much to be proud ofServet has much to be proud ofServet has much to be proud ofServet has much to be proud of
Servet - MSN üzeri Mesaj gönder

Şimdilik resimler bu kadar elimde cihaz olamdigi için fazla resim ekleyemdim en kisa surede inş dah guzel resmler ve daha guzel analtimlar olucaktir
resimler alintidir kolay gelsin
< ------------------------ Servet 'in İmzası ------------------------ >
Destek Adimizde var Dreamboxdestek.Net

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Emege Saygisi Olmayanin Kendisinede Saygisi Yoktur abuk subuk mesajlar ve Kelime Uzantisi Yapmak Yasaktir sebebi Bandir

MSN Dreamboxdestek@msn.com

ŞİFRELİ YAYINLARIN İLLEGAL YOLLARLA İZLENMESİ SUÇTUR. FORUMDA VERİLEN FREE SERVER'LAR INTERNET SİTELERİNDEN ALINTI YAPILIP, TEST AMAÇLIDIR.

Servet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla
Tags: , , , , , , ,

Bookmarks

Etiketler
9700, alici, hd, linux, media, medialink, ml, okuyun, tank, uydu
Seçenekler
Stil

Forum Jump

Forum Saati: 01:07.