|
|||||||
| Medialink ML 9700 High Definition Linux Medialink ML 9700 High Definition Linux |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
![]() ![]() Üyelik tarihi: Jul 2009
Konular: 1136
Tecrübe Puanı: 10
Rep Puanı : 1010
Kıdemi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Herkese iyi haftasonları. Belli bir süredir forumda uydu alıcıları bölümünde çok yazı yazmıyordum. Bunun sebebi, piyasaya yeni çıkan cihazların birbirinin tekrarı olması, yazılım desteğinin iyi olmaması, vb gibi sebeplerden ötürü.... Bu sürede dvb-s2 bilgisayar uydu kartları ile vakit geçiriyordum. Testler yapıyordum. En azından bu kartlarda görüntü kalitesi kullanıcının bilgisayar bilgisine (doğru codec seçimi) kalmış oluyor ve dışa bağımlı olmuyordum. Taki 2 gün evvel elime bir cihaz geçti. Medialink ML 9700 Linux receiver. Cihaz linux işletim sistemine sahip, çift tuner, kablosuz ağ, 2 usb girişi ,youtube player, ip tv, web browsing, mkv, divx, mp3, ac3, dts vb gibi kodekleri oynatabilen bir cihaz. Bu cihaz benim son 1 yıldan beri kafamda oluşturduğum cihaza en yakın cihaz diyebilirim.
Artık bir uydu alıcısının pvr özelliğe sahip olması, hd özellikli olması, cccam desteği vb gibi özelliklerin olması yeterli değil artık. Teknoloji artık uydu alıcılar ile mediatank cihazları entegre etmeye götürüyor. Bu tip cihazları çıkaran firmalar bu piyasada öne çıkacaktır önümüzdeki günlerde. Mediatank özellik dediğimizde benim beklentim cihazın dolby digital, dts desteği ve 1080p mkv film oynatabilmesidir. Yoksa bir cihazın sadece 720p film oynatması veya dts özelliği olmaması media player dan öte değildir. Medialink 9700 ile ilk denemem (Logitech 5500 ses sistemi) Avatar 1080p dts film oynatmak oldu. Bu film gayet güzel oynattı. Görüntü kalitesi popcorn c-200 ile aynı diyebilirim. Bu cihazı alan popcorn c-200 almasına gerek kalmaz. Kısacası bu cihaz sadece uydu alıcı değil aynı zamanda 1080p full hd bir mediatank. Cihaz ile youtube çok kolay girebiliyorsunuz ve hiçbir problem ile karşılaşmadım. İnternet özelliği bir bilgisayar gibi olmasada ihtiyaçları karşılayacak düzeyde. Adobe flash desteği yok bu arada. Bu desteği koyarlarsa bu cihaz ile internetde her yere girebilirsiniz. Cccam performansı gerçekten çok iyi gayet stabil ve donmasız. SD görüntü kalitesi bence Atlanta hdbox (medialink 1.78 yazılım yüklü) dan biraz kötü. Keskinlik değeri düşük geldi bana fakat birçok markadan iyi diyebilirim. hd görüntü kalitesi Atlanta ile aynı seviyelerde. Bu cihaz bence bu hardware içeriği ile iyi bir yazılım desteği ile çok çok daha iyi seviyelere gelecekdir diye düşünüyorum. Menusu profesyonel kullanıma göre. Amatör birinin bu menuye alışması zaman alacaktır. Cihaz açıldığında ana menu geliyor bence bu düzeltilmeli. Cihaz açıldığında direkt olarak tv kısmı gelmeli ve isteyen kullanıcı ana menuye kumandayı kullanarak bu kısma ulaşmalı diye düşünüyorum. Cİhazı alan kullanan arkadaşlar bu dediğimi daha iyi anlayacaklardır. Aşağıda yavaş yavaş resimler koymaya başlayacağım. Diğer önemli bir tespitimde tunerinin çok iyi olması. Şimdiye kadar gördüğüm en hızlı kanal taramasına sahip bu cihaz. Cİhazda IPtv özelliğide var bu arada. Cihazın en önemli eksiği modül girişi yok. Bu bence çok büyük bir eksiklik. Kasa malzemesi kalitesi fena değil fakat çok ince bir saç kullanılmış. Havalandırma için kasanın üstü ve yanları delikler ile dolu. Bu da kasanın zayıf olmasına sebep vermiş. Atlanta hdbox kullanılan alüminyum malzeme ve tasarım kullanırsa yada popcorn c-200 kasa tasarımı kullanılsa cihaz tek olurmuş. Beğenmediğim bir tarafıda ön paneldeki düğmeleri tasarımı ve konuları oldu bi de. Daha iyi bir tasarım ve konumlandırma yapılabilirmiş. Kumanda kaliteli ve sağlam duruyor. Fakat ses ve kanal değişikliği için - + şeklinde ayrı ayrı tuşlar yapılmamış. Atlanta hdbox' ın kumanda tasarımı kullanılsa çok daha iyi olurmuş. Cihazın yazılım desteği için: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dan destek alabilirsiniz. Medialink ML 9700 High Definition Linux Full HD (Full HDTV 1080i, 1080p) OLED Teknolojisine de uyumlu CPU Sigma Design SMP 8655 500 MHz Flaş Bellek: 256MByte NAND İşletim Sistemi: Linux Bellek sistemi: 256 MByte DDR2 Video Belleği: 128 MByte DDR2 Çift Tüner / 2 Uydu - Tuner (DVB-S2) WLAN (Kablosuz internet bağlantısına uyumlu) Ethernet (RJ-45 / 10/100BASE-T) PVR (Video Kayıt) fonksiyonu Zaman kaydırma fonksiyonu Dahili harddisk takılabilir (e-SATA 2,5 Zoll) YouTube çabuk yakalama özelliği Internet TV (IP-TV, VLC Player) Web Tarayıcı ArkaYüz bağlantıları: S-Video, Kompozit (DVBS), Komponent (YPbPr), Optik S-PDIF, USB 2.0, HDMI, Scart, KartOkuyucu, Elektrik şalteri DiSEqC 1,0, 1.1, 1.2, USALS Medi@link ML9700'e mahsus özellikler Full HD (Full HDTV 1080i, 1080p), OLED-teknolojisine de uyumlu özellikte Linux İşletim sistemi Twin Tuner (İki uydu tüneri) WLAN (Kablosuz internet bağlantısı) PVR (video kayıt fonksiyonu) Zaman kaydırma (durdurma / yürütme) 2,565533; harddsikler için en hızlı e-SATA arayüzü YouTube - Hızlı yakalama Internet TV (IP-TV, VLC oynatıcı) WEB-Browser (Internet Tarayıcı) Kendinden kurulu Media Player Medi@link ML9700'e mahsus özellikler Sistem ve Bellek: CPU Sigma Design SMP8655 Flaş Bellek 256MByte NAND İşletim sistemi LINUX Bellek sistemi 256MByte DDR2 Video Bellek 128MByte DDR2 Şebeke Bağlantıları: Ethernet RJ-45 (1ß/100BASE-T) LAN- Anschluß Wireless LAN USB Tipi (Kablosuz USB-WLAN) IF / Tuner DVB-S2 özellikli iki tane alış Tüneri Giriş frekansı: 950-2150 Mhz FEC Dekoder DVB-S2 QPSK: ½, 3/5, 2/3, ¾ 4/5, 5/6, 8/9, 9/10, AUTO DVB-S2 8PSK: 3/5, 2/3, ¾, 5/6 8/9, 9/10, AUTO Demodulasyon DVB-S/2, QPSK, 8PSK Uydu Girişi F-Tipi, IEC 169-24, Femalex2 Sembol Hızı 1 65533; 45 Msps LNB Polarizasyonu 14V Dikey / 19V Yatay DiseqC Kontrol: 1.0, 1.1, 1.2, USALS VIDEO / AUDIO VIDEO MPEG2 SD/HD MPEG4 P10 h.264/AVC SD/HD Xvid AUDIO MPEG AAC, AC3, WAV, AIFF, WMA Auflösung 480i/480p/576i/576p/720p/1080i/1080p Untertitel SRT, SMI, TXT Foto JPEG, BMP ArkaYüz giriş /çıkışlar S-Video port'u Kompozit (DVBS) port'u Komponent (YPbPr) port'u Optik S-PDIF port'u USB 2.0 port'u, HDMI port'u RJ45 port'u, SCART port'u Kart okuyucu port'u 220V elektrik şalteri ÖnYüz giriş /çıkışlar 7-Segment gösterge ekranı İnfrared modül (38KHz) 5adet buton, USB 2.0 port'u Fiziksel Özellikler: Boyutlar: 300 x 210 x 60 mm Ağırlık: Brüt 2.74 Kg, Net 1,49 Kg Güç Kaynağı: 100Vac 65533; 240 Vac Voltaj: 50/60Hz harici adaptör Çekilen akım: 1500mA Çalışma sıcaklığı: 0°C - 60°C Depo sıcaklığı: -10°C - +70°C Çalışma güç tüketimi: Max. 60W, Beklemede güç tüketimi 1W'dan az alintidir |
|
|
|
|
|
#2 |
![]() ![]() Üyelik tarihi: Jul 2009
Konular: 1136
Tecrübe Puanı: 10
Rep Puanı : 1010
Kıdemi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdilik resimler bu kadar elimde cihaz olamdigi için fazla resim ekleyemdim en kisa surede inş dah guzel resmler ve daha guzel analtimlar olucaktir resimler alintidir kolay gelsin |
|
|
|