|
|||||||
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
|
Sergen Yalçın: Favori F.Bahçe!
Beşiktaş’ın defansı kötü.. Schuster arka 4’lüyü yine orta sahaya çekerse hüsrana uğrar.. Q7 de çok varyete yapamaz.” “Seyirci erken gol bekliyor.. Bu gol gecikirse, sıkıntı olur.. Ön liberoda M.Topuz’un oynaması daha akılcı.” HERKESİN favorisi Beşiktaş.. Ama uyarıyorum.. Bu derbilerde, takımların daha önceki maçlarına ve form durumlarına bakıp hüküm vermek imkansızdır.. Yani "F.Bahçe 8 maçtır kötü" deyip, sonuç tahmini yapmak akıl kârı değil.. BU derbiyle ilgili tek kehanetim olabilir: Maçta bol gol olur.. İki takım da kazanabilir ama 4-2, 3-1 gibi sonuçlara hazırlıklı olun.. Çünkü: Beşiktaş'ın defansı oturmadı.. Ayrıca 4-3-3 sisteminin yumuşak karnı takım defansı.. Beşiktaş yine defansı orta sahada kurup maçı karşı sahada oynamaya kalkarsa mutlaka gol yer.. Zaten defansta çok bireysel hata yapıyorlar... F.Bahçe de önde baskı kurmaya çalıştığı her maçta arkasında boşluklar veriyor.. Şimdiye kadar pozisyon vermeden maç tamamlamadılar, neredeyse her maçta gol yediler.. SKOR adına Quaresma ile Bobo Beşiktaş'ın kaderini belirler. Schuster; G.Gönül'ün kanadında oynat›rsa Q7'nin, o varyetelerini yapabileceğini sanmam.. Ön liberoda Cristian'ın oynaması hata olur.. Topuz, enerjisiyle hem defansif hem ofansif katkıyı daha iyi sağlayabilir.. GUTİ'Yİ beğenmiyorum.. Daha fazlasını verebilecek kalite ve kariyerde. Ama kaçak dövüşüp kaleye uzak oynuyor. Beşiktaş çift ön liberoyla oynamalı ve bu ikili Ernst-Aurelio olmalı. F.BAHÇE iyi konsantre olmuştur. Çünkü takım ve hoca, bunu kurtuluş maçı olarak görür. Bu da artı motivasyon. F.Bahçe mutlaka agresif oynar, geçen yılki derbiyi hatırlayıp Beşiktaş'ın buna hazır olması gerekir.. Alex'in mutlaka oynaması lazım.. Onun Niang ile kuracağı bağlantı, F.Bahçe'nin kazanma şansını etkiler.. F.BAHÇE açısından en önemli dezavantaj; seyirci baskısı. Sabırlı olacaklarını sanmam, bir an evvel gol isterler.. Beşiktaş 50-60 dakika gol yemeden giderse seyirci baskısı aleyhe döner. Ve kontrolü ele geçirebilir. Sonuç tahmini yapmam.. Ama bence her derbide evsahibi favoridir.. |
|
|
|