|
|||||||
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
![]() ![]() |
SiPERLER ARASINDA
Kurşunların ıslııından daha nafiz bir seda "Eğiliniz, tehlike var, çabuk geçin buradan" Tembihini fısıldadı, önce baktım ki hâlâ Sarsılamayan bir burç gibi duruyordu kumandan Artık Türk'ün yüksek alnı eğilmiyor anladım. Kul ölüme yaklaşmazsa dirilmiyor, anladım. Geçiyordu, önümüzde sağ cenahın bu levent Kumandanı, yanımızda güler yüzlü zabitler. Muhit ile cesur olduk. Siperlerde bir Bülent Kale gibi müheykeldi gördüğümüz bu nefer Mahşerine alışmıştık cengin hatta sanırım, Korkacaktık sükut etse o velvele, yıldırım Saatlerce yürümüştük hep oyulmuş toprakta Yarı meftun şehitleri ilerimiz, gerimiz. Karşımızda düşman hattı, üzerinde bir duman Sonra artık yaşlı, mavi gözler ile Akdeniz. Ah o deniz ki hıçkıran yadımızdı izleri, Mütekasif derdimizdi bulutları, sisleri Vardıbütün süngülerde bir telaşsız intizar. Mazgallarda beklenirdi her an küstah bir hayal Oyuk raflar üzerinde bekliyordu bombalar. Bekliyordu orda bütün milli, ırsî infiâl, Bu infiâl öyle köklü bir şey ki, inandım: Düşman için bir muhakkak uçurumdur her adım. O askerin ölümleri bekleyişi ne yüksek. Gözlerinde kalplerin gevşemeyen kuvveti. İBRAHİM ALAADDİN |
|
|
|
![]() |
| Tags: arasinda, siperler |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| arasinda, siperler |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|